Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2007 12:35 - Телеграмата!!!
Автор: timmyd Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2493 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 20.03.2009 21:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

    Днес търсих едно писмо, но попаднах на телеграма :)
    Май вече не съществува тази услуга. Обаче като се замислих колко емоции имаше покрай няколкото реда не мога да не ги споделя :)
     Ето и историята ... далечната 2000 година :) Аз - студент. След разговор с М. - скъпата ми  и прескъпа приятелка, която много обичам и с която сме си все заедно от ... момент да пресметна ...въйййй 14 години(само да поясня, че сме приятели, а не гаджета, любовници, съпруг и съпруга и тн, въпреки че всичките ни познати са май на друго мнение). Та след разговор с нея, тя ми пише писмо, след което размисля за нещо от написаното и ми праща телеграма :) 
Часът е 10-30.
      Аз тогава нямах мобилен телефон, а в квартирата трудно човек да ме намери ... ходих на лекции, в библиотеката и тн :) Обаче милата ми дружка объркала нещо адреса. От пощата служителката намерила телефона на квартирата и звъннала. Не знам колко време й е отнело на женицата да се ориентира. Леля Мария(хазяйката) учтиво я осведомила, че живея там под наем и затова не ни съвпадат фамилиите и че ме няма в момента, но естествено може да предаде съобщението на нея. Обаче от пощата отказали. Вторият път като звъннали да питат дали съм се прибрал пак отказали, защото било тойно, третият път - защото било много лично. Ха сега де...
    Прибирам се аз по някое време и още от вратата :
- Да знаеш, нещо е станало, имаш телеграма, обаче не искат да ми кажат какво пише - ме посреща хазяйката видимо огорчена от отказа да получи толкова тайното съобщение.  Засипва ме с предположения.
     Сериалът "Ало-ало" ряпа да яде. 
     Аз примигвам на парцали още от думата Телеграма, защото винаги съм свързвал това с детски спомени и не съм предполагал, че все още съществува туй чудо на техниката.
     Звънят пак от пощата да питат дали съм се прибрал. И 15 мин. по-късно се звъни на вратата.
      Пощальонката и леля Мария се гледат като на дуел над очилата, заветната телеграма е в ръцете на жената и минава в моите срещу подпис - брей, като в ЦРУ. Часът е 16-30.
      Отварям плика и чета:

    Съжалявам за писмото
    Приятели?
    Среща на 20/2 "Старата любов"
    В 1030 часа
    М.


    Информирам и очакващата леля Мария за съдържанието, за да я успокоя, че всичко е наред.
     Естествено срещата се състоя на уреченото място в уреченото време... Ех "Старата любов" какъв вкусен горещ шоколад правеха там....
       С М. много се смяхме на историята. М. все с нещо ме изненадва, ама за нея ще пиша в друг постинг. 
image



Тагове:   телеграма,


Гласувай:
0



1. viovioi - нали уточнихме ,че няма приятелство между мъж и жена
01.09.2007 13:48
За телкеграмата вярно, прав си много ретро спомени и в мен събужда. Но ти не се връзвай на М.Особено ако я харесваш, а тя се възползва. Този вариант е най-кофти.Ето го доказателството че не ти е безразлична.Този пост, търсенето на писмото, намирането на телеграмата, самоуспокоението, че сте само приятели. Или не самозалъгване е точната дума. Теб те е занимавала мисълта за нея за да тръгнеш да полагаш тези усилия. Я вземи и я ритни отзадт тая. Ако ше ти става гадже да става, ако не да не я поглеждаш вече. Това беше приятелски съвет.Поздрави)))
цитирай
2. estrella - За рождените
01.09.2007 13:55
ми дни баба от София ми изпращаше телеграма. Гордеех се страшно много. За приятелството между мъж и жена няма да кажа нищо. Хазяйката ти е била като по учебник;)
цитирай
3. timmyd - Ей,viovioi,
01.09.2007 14:10
ти си поредната, дето ни жени.
Аз всъщност нейно писмо търсих :)
И обикновено тя ме халосва :)
Хехе.
цитирай
4. timmyd - А за хазяйката -
01.09.2007 14:12
тя е мечта :)
Наистина много бях доволен.
цитирай
5. анонимен - за приятелството между мъж и жена
01.09.2007 14:54
Не знам кой с кого и какво е уточнявал,но явно живее в пълна заблуда!!! Приятелство между мъж жена ИМА.Да,правилно прочетохте - ИМА.Под въпрос е приятелството между две жени и двама мъже,като при последните то е по-вероятно,отколкото при първите - там в повечето случаи става въпрос за добре прикрито лицемерие / поне такова е мнението на нежния пол по въпроса за приятелството между две жени/. Когато човек живее в рамките на собствената си ограниченост, трудно е да разбере, че може да има истинско приятелство между мъж и жена,а не само,че може да има - то наистина си съществува. За съжаление един от коментарите тук е несполучлив опит за изживяване в ролята на психолог. Желателно е да не се изживяваме като такива,каквито не сме.В този блог timmyd, в който той отново е споделил нещо много лично,не прочитам никъде,да е отправил молба за анализ на приятелството му с М. - просто няма нужда от това :) За съжаление с ритник отзад нищо не можеш да постигнеш. На този,който е дал тук този "безценен" съвет за ритника,препоръчвам да се ритне сам отзад и след това да се погледне в огледалото - едва ли ще открие разлика.
цитирай
6. timmyd - хехе,анонимен,
01.09.2007 15:03
Така не съм се смял отдавна.Благодаря ти.
Много ми хареса какво си написал/а.
Аз съм на мнение, че приятелство Мъж - Жена е възможно, убеден съм в това.
Мерси и за защитата. Всъщност, неведнъж са ме упреквали, че споделям лични неща и че блогът не е точното място, но ...
Хубав ден на всички.
цитирай
7. анонимен - За телеграмата
01.09.2007 15:58
До колкото знам, телеграмите ги спряха преди 2 години, но пуснаха нова услуга - "Телепоща". Общо взето е същото, като телеграма, само дето вместо телеграф се ползва факс или телефон. ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: timmyd
Категория: Лични дневници
Прочетен: 803425
Постинги: 151
Коментари: 1288
Гласове: 11874
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031